Vi har mottatt dette fra vårt medlem Stian Ruud, og ber de det gjelder informere sin elektriker om dette:

Vil dele en erfaring som kan være verdt å dele på hjemmesiden. Min elektriker trodde man måtte bruke easyreg når varmekabel var lenger enn 70m. Det er ikke alltid tilfelle, og man har et rimeligere alternativ.

Ifølge teknisk beskrivelse så anbefaler man å bruke Easyreg modulen for varmekabler lengre enn 70 meter. https://kurefjordenva.no/index.php/teknisk-beskrivelse/varmekabler
 
En easyreg modul koster et sted mellom 6000-7000kr. Dersom man har T300 kabel (grønn varmekabel) så vil mange anta at dette er det eneste alternativet. Det vil fort koste ca 20.000 kr alene kun for varmestyring av varmekabel for vann og avløp utført av elektriker. Man trenger 2 stk easyreg moduler når man har 2 stk T300. 

Jeg har to grønne varmekabler (T300) og hadde en prat med Leif Morten, teknisk ansvarlig hos  Pipelife (de produserer easyreg modulene). Han opplyste meg at man kan (i mitt tilfelle som har 80 meter med varmekabel) bruke en enkel Isoterm bryter CA20 (to-trinns bryteren) for å styre begge disse. Forutsetningen er at begge varmekabelene har lik lengde i meter. Dette er jo en dummere bryter en easyreg (har ikke tempføler), men absolutt et godt, funksjonelt og rimelig alternativ.

Jeg hadde allerede en CA20 i sikringsskapet (fra en elvestadkabel jeg har hatt frem til vårt nye VA) og dette sparer meg for en ekstraregning på ca 20.000kr. Er det noe dere vil dele med medlemmene? Si fra Tore dersom jeg skal dele denne erfaringen direkte på vår facebook-side "Nordre Tasken".

Mvh Stian Ruud