Det drar seg mot vinter, og mange stenger hytta for året. 

Før du stenger, les av vannmåleren! Kommunen sender avlesningskort i desember, da har du målerstanden!

Husk at strømmen ikke må slåes av pumpen, og pakk den godt inn i en vintermatte hvis den står uisolert og utsatt for frost. Er den nedgravd bør det ikke by på problemer.
En Easyreg-styring vil styre varmekablene, har du bare av/på-bryter skal denne brukes etter anvisning fra elektriker (f eks maks 90 min tining). Husk at rør som ligger frostutsatt til (f eks grunnere enn 60 cm) ikke bør fryse i flg produsenten. La varmekablene stå på, med termostat riktig montert, så sparer du strøm.

Før du forlater hytta for vinteren eller for noen uker, la vannet renne fra en kran eller to inne i 10-15 minutter for å "skylle" tank og rør for sedimenter. Bruker du frostvæske i sluk og toalett bruk miljømerket sådan, f eks Blåtind Antifrost Natur.

Det anbefales alltid å stenge vannet med innvendig stoppekran (normalt plassert ved vannmåleren) når hytta forlates, uansett årstid.

Vil du spare strøm når hytta ikke skal benyttes gjennom vinteren er det mulig å slå av varmekablene på stikkledningene, men husk at du da må stenge hovedkranen ute og slippe ut trykket i vannrøret. Det er ikke trykk nok i avløpsrøret til at dette skal ta skade av frost. Husk at det også kan ta lang tid å tine rørene hvis de ligger grunt eller på bakkenivå.

Og husk at frostskader på anlegget normalt ikke dekkes av forsikring eller garanti.

Ta gjerne kontakt med servicemann Karl Martin Karlsen hvis du lurer på noe, tlf 97 48 42 85.